Записи с меткой "ссавці"

Довгоп’ят

        9 Февраль 2015              Прокоментувати

довгоп'ят    Потішні довгоп’яти належать до ряду приматів. Цю кумедну тварину часто плутають то з тушканчиком, то, в кращому випадку, з лемуром. Але довгоп’ят  їм навіть не родич, це окрема родина. Далі…

Мавпи

        19 Январь 2015              Прокоментувати

мавпи   Мавпи — найчисленніші африканські лісові примати. Вони відзначаються різноманітністю та яскравістю забарвлення. Розмірами мавпи поступаються макакам, а тим більше павіанам. Їх довжина всього 50-60 см. Мавпи живуть в самому верхньому ярусі лісу, на найтонших гілках. Вони вправно стрибають балансуючи довгими (близько метра) хвостами. Властиві їм прикмети дають можливість впізнавати своїх навіть в густих заростях. Каштанова корона, блакитний відтінок шкіри в районі носа, біла борода надають мавпі Браса вишуканий вигляд. Мавпа Діани виглядає дещо інакше — білосніжний комір і діадема, чорний ніс, сіра на тілі і руда на ногах шерсть. Далі…

Павіани

        18 Январь 2015              Прокоментувати

павіани  Павіани. Витривалість, агресивність та здатність пристосовуватися — ось основні риси мавп Старого Світу — павіанів. Живуть павіани практично на всій території Африки, а також на Аравійському півострові. Вони більші за макак, але менші від людиноподібних горил, орангутангів і навіть шимпанзе. Павіани всеїдні і не гребують будь-якою їжею. Далі…

Африканський слон

        17 Январь 2015              Прокоментувати

африканський слон   Африканський слон або більш сучасна назва саванний слон (на сьогоднішній день в окремий вид виділений лісовий слон) — найбільша наземна тварина. Цей гігант до того ж входить в «велику африканську п’ятірку» — лев, леопард, носоріг, слон і буйвіл. Його маса становить у самок 2.8 т, у самців — близько 5 т. Рекорд  ваги африканського слона становить ні багато, ні мало 12.2 тони. Далі…

Макаки

        16 Январь 2015              Прокоментувати

макака резус  Макаки — це найпоширеніші та  найчисленніші  мавпи в світі. Особливо це стає очевидним при порівнянні з людиноподібними мавпами — горилою, орангутангом або шимпанзе. Макаки менші за павіанів, їх вага рідко перевищує 15 кг. Вони всеїдні і можуть вижити навіть там, де інші мавпи помруть від голоду. Далі…

Вилоріг

        13 Январь 2015              Прокоментувати

вилоріг   Вилоріг. Стада деяких копитних досі існують на Землі тільки тому, що, на щастя, люди вчасно схаменулися і взяли їх під охорону. До таких тварин відносяться і вилороги, батьківщина яких Північна Америка. Далі…

Сайгак

        12 Январь 2015              Прокоментувати

сайгак   Сайгаків ще іноді називають степовими антилопами. Раніше ці цікаві тварини були поширені на півдні Європи, на величезних територіях від самого Дону і аж до Обі, в степах України. Але внаслідок варварського полювання, сайгаків залишилося зовсім мало, і залишилися вони тільки в Середній Азії. На жаль і зараз, незважаючи на сувору заборону, знаходяться горе-мисливці, які ганяються за рідкісними мисливськими трофеями, а це ставить тварин під загрозу зникнення. Хижаки, такі як вовки або навіть беркути, також не проти поласувати сайгаками та їх телятами. Далі…

Сторінка 5 з 23« Первая...34567...1020...Последняя »
Яндекс.Метрика

2015 © Тварини · Войти · Працює на WordPress

Goodwin