Страус

        12 Май 2012

страус   Страус — найбільший птах світової фауни. Struthio Camelus — ось його наукова назва, що означає … горобець-верблюд, якщо перекласти з грецької. Зріст страуса сягає 2,74 м, а маса 156 кг. Здатний бігти страус зі швидкістю 72 км / год, а на коротких дистанціях — 96 км / год.

   В період гніздування самець страуса об’єднується з декількома самками. Вдень колективну кладку (а це до 40 яєць!) насиджує головна самка страуса, а вночі її змінює самець. Охороняючи своє потомство, страус не побоїться напасти навіть на гієну!

страус

   Страуси нерідко пасуться в компанії з зебрами та антилопами. Це взаємовигідна співдружність: чудовий зір страуса прекрасно доповнює гострий слух і чуткість копитних. Навіть самому майстерному хижакові, такому як лев або леопард, не просто застигнути зненацька подібне співтовариство.

страус

   І ще одне, не вірте, що страуси при небезпеці ховають голову в пісок. Це казка про страусів …. Хм, ну ви зрозуміли.

В даний час страусів все більше і більше розводять в домашньому господарстві, і можливо скоро ми його назвемо свійською птицею або свійською твариною.

В завершення хочу вам підняти настрій відеороликом про страуса (хоча мабуть це й не зовсім страус)

   Будь-яка тварина – творіння Боже!



        Рубрика: Птахи       Запис має мітки: ,

Попередній пост:     ←
Наступний пост:    

Від автора

Я люблю тварин вже тільки за те, що вони не здатні на зраду

До запису "Страус" 2 комментария

  1. Вікторія:

    Мені дуже сподобалось!!!

Залишити свій коментарій

Яндекс.Метрика

2012 © Тварини · Войти · Працює на WordPress

Goodwin