Сайгак

        12 Январь 2015

сайгак   Сайгаків ще іноді називають степовими антилопами. Раніше ці цікаві тварини були поширені на півдні Європи, на величезних територіях від самого Дону і аж до Обі, в степах України. Але внаслідок варварського полювання, сайгаків залишилося зовсім мало, і залишилися вони тільки в Середній Азії. На жаль і зараз, незважаючи на сувору заборону, знаходяться горе-мисливці, які ганяються за рідкісними мисливськими трофеями, а це ставить тварин під загрозу зникнення. Хижаки, такі як вовки або навіть беркути, також не проти поласувати сайгаками та їх телятами.

сайгак

    Сайгаки — кремезні, сильні тварини, з довгою м’якою шерстю сіро-жовтого кольору. У них кумедний ніс, схожий на п’ятачок хобота слона. Роги мають тільки самці, причому роги майже прямі. Довжина дорослого сайгака близько 1.3 метра, а висота 80-90 см.

сайгак

    Влітку та навесні сайгаки живуть невеликими сім’ями, але з настанням осені об’єднуються у великі стада. У цей період тварини роблять великі переходи в пошуках пасовищ, а навесні повертаються назад.

сайгак

    У сайгаків добре розвинені нюх і слух, але у них поганий зір. Тільки через це сайгаків багато хто вважає дурними та некмітливими тваринами. Були випадки, коли сайгак з розгону вдарявся в автомобіль, хоча водій і намагався уникнути зіткнення, як тільки міг.

    Харчуються тварини солончаковими рослинами, через це м’ясо сайгака має солонуватий присмак. У неволі ці тварини швидко стають ручними, але спостерігати за ними не дуже цікаво.

І зовсім невеликий фільм про сайгаків на закінчення

Пам’ятайте, тварини — творіння Божі!



        Рубрика: Копитні       Запис має мітки: , ,

Попередній пост:     ←
Наступний пост:    

Від автора

Я люблю тварин вже тільки за те, що вони не здатні на зраду

Залишити свій коментарій

Яндекс.Метрика

2015 © Тварини · Войти · Працює на WordPress

Goodwin