Проєхидна

        10 Июнь 2012

проєхидна   Проєхидни. Продовжуючи серію статей про «колючих» тварин не можна не згадати про ще однин вид  єхидни (раніше я писав про австралійську єхидну) — про проєхидну.  У проєхидни було ще як мінімум 2 підвиди, але, на жаль, вони вимерли. Сьогодні ж поговоримо про живих. Проєхидни більш велика тварина ніж її родич і вага зазвичай складає   близько 10 кг при довжині 70-77 см.

проєхидна

   Проєхидна має довгий, тонкий і трохи вигнутий ніс-дзьоб, який має багатофункціональне призначення. По-перше, цим дзьобом проєхидна  дуже «професійно» розриває грунт у пошуках дощових черв’яків, які складають її основний раціон.

   По-друге, проєхидни вправно користується дзьобом як важелем, щоб перевернути, або відсунути відносно великі перепони на своєму шляху у вигляді каміння, невеликих колод і т.п.

проєхидна

   При недостатній кількості дощових черв’яків, проєхидна може задовольнятися і личинками різних комах, і термітами або мурахами.

   Живуть проєхидни в Індонезії, а саме на Новій Гвінеї. Як і австралійські єхидни та качкодзьоби, проєхидни відкладають яйця, які виношують в черевній сумці протягом 10 днів. Буває це раз на рік і по одному яйцю. Враховуючи й інші несприятливі фактори, неважко зробити висновок, що виду проєхидни загрожує небезпека вимирання. На сьогоднішній день в світі налічується не більше 300 000 особин. Не можна допустити, щоб проєхидну спіткала доля двох згаданих вище підвидів.

   Відео з проєхидною в головній ролі як не можна краще доповнить мою розповідь

  

   Пам’ятайте, тварини – творіння Божі!



        Рубрика: Першозвірі       Запис має мітки: , ,

Попередній пост:     ←
Наступний пост:    

Від автора

Я люблю тварин вже тільки за те, що вони не здатні на зраду

Залишити свій коментарій

Яндекс.Метрика

2012 © Тварини · Войти · Працює на WordPress

Goodwin