Пінгвіни Аделі

        18 Февраль 2017

пінгвіни Аделі    Пінгвіни Аделі, мабуть, найпоширеніші пінгвіни і саме їх нам зазвичай показують, як символ Антарктиди. Птахи мають зріст близько 70 см, а їх вага близько 6 кг. Як і будь-який вид, вони мають свої особливості, про які я спробую зараз розповісти.

пінгвіни Аделі

   Отже, пінгвіни Аделі всю зиму (а вона на Південному полюсі ой яка немаленька) плавають між пакового льоду поблизу гніздівель на самому материку (Антарктиді) та прилеглих островах. Поблизу — це сказано дуже відносно. Це «поблизу» становить до 700 км. Так вони плавають поки не закінчиться полярна ніч і не настане весна, а стовпчик термометра підніметься до -40 ° С (просто спека).

   Дочекавшись таких сприятливих умов, пінгвіни Аделі рушають в подорож до місць гніздування. Комусь пощастило і його місце гніздування зовсім поруч, на островах. А комусь  доводиться йти вглиб материка на відстань сотень кілометрів. І йдуть пінгвіни Аделі групами, які часом налічують декілька тисяч птахів — одні з одного боку, інші трохи з іншого, зустрічаючись, радість від зустрічі висловлюють неймовірну — кричать, задирають в верх голови. Далі йдуть разом. Йдуть — це дуже умовно сказано. Насправді це і ходьба, і скочування на животі, і навіть пересування поповзом при сильному вітрі.

пінгвіни Аделі

   Нарешті добралися до місця і починаються залицяння. Всі намагаються знайти свою торішню пару, але якщо не знаходять, намагаються завести нову. Самці носять камінчики і складають біля ніг самок, потім це буде матеріал для майбутнього гнізда. Чесністю пінгвіни Аделі не відрізняються, а тому часто камінчики крадуть один у одного. Потрібно також зазначити, що навіть якщо нова пара «домовилася» про створення сім’ї, але випадково знайдеться старий партнер, то новостворена пара відразу розпадається, а стара з’єднується. Ось така вона пінгвіняча вірність!

   Результат усього цього одне або два яйця, які в побудованому гнізді висиджує самець (самка відразу ж після того як знесе яйця йде в океан на годівлю). Правда нерідкі випадки, коли самка повертається і змінює самця.

пінгвіни Аделі

   І ось коли зима не за горами (приблизно через дев’ять тижнів після того як вилупляться) молоді пташенята пінгвінів Аделі вже самостійно прямують до моря, щоб повернутися на місце свого народження навесні вже в якості майбутніх батьків. Їх же батьки підуть до води трохи пізніше, коли у них закінчиться линька.

   У попередніх статтях крім пінгвінів Аделі я вже описував деякі інші види пінгвінів — імператорські, блакитні, галапагоські. Але на цьому розповідь про цих цікавих птахів я не закінчую, стежте за публікаціями.

   Фрагмент з життя пінгвінів Аделі дивіться у фільмі

Пам’ятайте, тварини — творіння Божі!



        Рубрика: Птахи       Запис має мітки: , ,

Попередній пост:     ←
Наступний пост:    

Від автора

Я люблю тварин вже тільки за те, що вони не здатні на зраду

Залишити свій коментарій

Яндекс.Метрика

2017 © Тварини · Войти · Працює на WordPress

Goodwin