Індійський слон

        8 Май 2014

индийский слон    Індійський слон. Про цю тварину могла не чути тільки дитина. Але я хотів би по можливості збільшити ваші пізнання про цього слона, і розповісти вам все, що я про нього знаю.

    Індійський слон є одним з найбільших ссавців на планеті, поступається на суші в розмірах він тільки африканському слонові. Його маса може досягати п’яти тонн при зрості 2.6 -3.5 метри. Тіло подовжене та масивне з короткою шиєю. Величезна голова з великими віялоподібними вухами, з довгим м’язистим хоботом . Функції хобота у слона досить різноманітні — він служить для дихання, дотику, нюху, а також допомагає при питті та їжі. Шкіра сіруватого забарвлення, а її товщина  досягає 3см.

индийский слон

   Поширені індійські слони на території Південної та Північно -Східної Індії. Населяють переважно ліси та савани, хоча зустрічаються іноді й в інших місцях, намагаючись, триматися неподалік від джерела води. Молоді самці і самки утворюють стада розміром в 30-40 голів. В основному розміри стада залежать від кількості їжі та води. Активні переважно в світлий час доби. Відпочивають вночі, а також коли дуже жарко, сховавшись в тіні під деревом. В раціон харчування індійського слона входить переважно їжа рослинного походження: листя, коріння, плоди фруктових дерев.

индийский слон

    Вагітність у індійських слонів триває від 20 до 22 місяців — це найбільший термін вагітності серед всіх ссавців. У посліді, зазвичай, всього одне дитинча, маса тіла якого становить близько 100кг. Ще тривалий час малюк буде харчуватися молоком  матері. Статевої зрілості слони  досягають на 10-15 році життя. Загальна тривалість життя індійського слона становить близько 80 років. На даний момент їм загрожують  дві речі — це браконьєри , які полюють на них заради цінних бивнів, та захоплення людьми земель для своїх сільськогосподарських потреб.

индийский слон

   Потрібно також зауважити, що індійські слони дуже непогано піддаються дресируванню. Навчений індійський слон може значно полегшити працю багатьох робітників, піднімаючи вантажі як живий вантажопідйомний пристрій. Ще з давніх часів було престижно і ефектно розмістити на спині слона великий майданчик з навісом, розміром з кімнату, і роз’їжджати по рідному місту. Зараз такі поїздки використовуються в основному для розваги туристів. Цих величезних тварин застосовували і у військових баталіях, але не зовсім ефективно — слон лякався сторонніх звуків, порушував стрій і був скоріше психологічною, ніж фізичною зброєю.

   Про миролюбність та поступливість індійського слона дивіться в наступному сюжеті

Пам’ятайте, тварини — творіння Божі!



        Рубрика: Хоботні       Запис має мітки: , ,

Попередній пост:     ←
Наступний пост:    

Від автора

Я люблю тварин вже тільки за те, що вони не здатні на зраду

Залишити свій коментарій

Яндекс.Метрика

2014 © Тварини · Войти · Працює на WordPress

Goodwin