Довгоп’ят

        9 Февраль 2015

довгоп'ят    Потішні довгоп’яти належать до ряду приматів. Цю кумедну тварину часто плутають то з тушканчиком, то, в кращому випадку, з лемуром. Але довгоп’ят  їм навіть не родич, це окрема родина.

довгоп'ят

    У довгоп’ята велика кругла голова з «жаб’ячою» мордочкою, короткі передні та довжелезні задні кінцівки. Його хвіст по довжині набагато перевищує саме тіло. Ступні подовжені, я б сказав, навіть надмірно. Власне, саме завдяки своїм ступням, тварина й отримала назву довгоп’ят. Його довжина близько 40 см, з яких 25 припадає на хвіст. Хутро у довгоп’ята сіро-бурого кольору, вуха повністю голі, а очі надзвичайно великі. Таке відчуття, що тварина чимось дуже здивована. На пучках пальців довгоп’ята є потовщення у вигляді подушечок, як у деревних жаб.

довгоп'ят

   Довгоп’яти, водяться в лісах Малайського архіпелагу і зустрічаються досить рідко. Тубільці вважають його магічною твариною, і жах як бояться його образити.

довгоп'ят

   Довгоп’яти ведуть нічний спосіб життя, тому вдень міцно сплять. Спійманий вдень довгоп’ят буде дуже обурений, що йому не дають спати, проявляючи якусь сонну агресію. Абсолютно млява тварина вдень, стає рухомою та спритною вночі, пересуваючись безшумними стрибками, причому переважно вбік. Харчується переважно комахами і дуже рідко рослинною їжею. В неволі довго не живуть, хоча і швидко стають ручними.

За сніданком довгоп’ята  можете поспостерігати, подивившись відеоролик

Пам’ятайте, тварини — творіння Божі!



        Рубрика: Примати       Запис має мітки: , ,

Попередній пост:     ←
Наступний пост:    

Від автора

Я люблю тварин вже тільки за те, що вони не здатні на зраду

Залишити свій коментарій

Яндекс.Метрика

2015 © Тварини · Войти · Працює на WordPress

Goodwin