Борсук

        6 Июль 2012

борсук   Борсук широко поширений в помірній зоні Євразії. Довжина тіла разом з хвостом становить близько 110 см, маса — до 24 кг. Борсук — всеїдна тварина: харчується різноманітними дрібними тваринами і в той же час різноманітними плодами, корінням. Без проблем може навіть з’їсти отруйну змію або їжака.

борсук

   Борсуки заселяють найрізноманітнішу місцевість — степи, пустелі та гори включно. Ці тварини — відмінні землекопи і до того ж дуже охайні. Борсуки риють глибокі просторі сімейні нори, в яких влаштовують спальні приміщення і навіть туалети. Такі поселення називають «борсуче місто». В окремих віддалених ходах борсукового містечка може поселитися навіть лисиця. Зазвичай до непрошеної гості борсуки ставляться байдуже. Але якщо з якихось причин господарів подібне сусідство не влаштовує, то виселять без всяких церемоній. В народі має місце версія, що своєю неохайністю лисиця виживає борсука. Але повірте, друзі, це чиста вигадка.

борсук

   Цікаво те, що в залежності від географічного розташування борсук може впадати в сплячку різної тривалості, а в самих південних районах цього не робити зовсім. Від цих обставин, а також від деяких інших, тривалість вагітності самки борсука може змінюватися від 271 до 450 днів. (Є про що задуматися ревнивому чоловікові)

борсук

   Борсук корисний для сільського господарства, тому що в свій раціон часто включає різних шкідників. Шкура його малоцінна, м’ясо, правда, їстівне. Крім того жир борсука використовується у фармакології. З цих причин борсук інколи стає предметом полювання. Популяції борсука на сьогоднішній день, на щастя, нічого не загрожує.

   І на закінчення невелике відео з життя борсуків

Памятайте, тварини — це творіння Божі!



        Рубрика: Хижаки       Запис має мітки: , ,

Попередній пост:     ←
Наступний пост:    

Від автора

Я люблю тварин вже тільки за те, що вони не здатні на зраду

Залишити свій коментарій

Яндекс.Метрика

2012 © Тварини · Войти · Працює на WordPress

Goodwin