Блакитні пінгвіни

        8 Декабрь 2015

блакитні пінгвіни   Пінгвіни! Коли ми чуємо це слово, то представляємо маленьких або не дуже птахів, але обов’язково в чорних смокінгах і білих сорочечках, які незграбно шкандибають по землі. Вибачте мене, мої читачі, але я хочу зруйнувати цей стереотип. В світі існують також птахи  в блакитному смокінгу, за що отримали свою назву — малий пінгвін, блакитний пінгвін або як їх ще називають «пінгвін ельф». Малими пінгвінами та ельфами  їх прозвали через маленький зріст, адже блакитні пінгвіни найменші у своїй родині. Їх ріст зазвичай не перевищує 40 сантиметрів, а вага трохи більше кілограма. Але не дивлячись на свої маленькі параметри, ці істоти досить таки різноманітні, у них є спеціальні пози для протистояння ворогу, спокушання самки, а також захисту.

блакитні пінгвіни

   У світі блакитних пінгвінів налічується не більше 1 млн. Місцем проживання вони вибрали узбережжя Південної Австралії, Нової Зеландії, а також Тасманії. Харчуються малі пінгвіни протягом усього дня, тому обмін речовин у них на відміну від інших побратимів уповільнений. Харчуються переважно дрібною рибою (не більше 3,5 см), різними головоногими, а також ракоподібними. У пошуках їжі вони пірнають зазвичай не глибше 5 м, хоча бували випадки, коли вони вирушали на глибину 30 — 60 м, але це виняток, а ніяк не норма.

блакитні пінгвіни

   У період з серпня по листопад самці намагаються спокусити самок. Щоб домогтися успіху самець блакитного пінгвіна приймає забавну позу перед самкою — піднімає вгору крила і дзьоб, видаючи при цьому закличний крик. Якщо ж таким чином не вдалося привернути до себе увагу, малий пінгвін починає готувати гніздо, перед чим, погодьтеся, не встоїть жодна жінка. Зазвичай пари утворюються на все життя. Живуть ці птахи невеликими сім’ями, в яких є представники всіх віків. Найчастіше самка відкладає всього 1-2 яйця, причому друге відкладається через 3-5 днів після першого. Висиджують яйця блакитні пінгвіни по черзі протягом 36 днів. І уявіть собі, що новонароджене пінгвеня має вагу не більше 40 г.  Протягом 1-3 тижнів батьки годують і охороняють своє потомство, після закінчення цього часу годування здійснюється лише один раз на добу, а пізніше потомство і зовсім відправляється у доросле життя.

блакитні пінгвіни

   Малий блакитний пінгвін — це дуже доброзичливий та дружній птах. Іноді малі пінгвіни формують групи і показують «концерти», після закінчення яких розбігаються по своїх гніздах. В Австралії такі концерти є місцевою визначною пам’яткою і вважаються самим унікальним видовищем у світі.

   І я думаю, вам сподобається, друзі, невеликий фільм про блакитних пінгвінів

Пам’ятайте, тварини — творіння Божі!



        Рубрика: Птахи       Запис має мітки: , ,

Попередній пост:     ←
Наступний пост:    

Від автора

Я люблю тварин вже тільки за те, що вони не здатні на зраду

Залишити свій коментарій

Яндекс.Метрика

2015 © Тварини · Войти · Працює на WordPress

Goodwin