Африканський слон

        17 Январь 2015

африканський слон   Африканський слон або більш сучасна назва саванний слон (на сьогоднішній день в окремий вид виділений лісовий слон) — найбільша наземна тварина. Цей гігант до того ж входить в «велику африканську п’ятірку» — лев, леопард, носоріг, слон і буйвіл. Його маса становить у самок 2.8 т, у самців — близько 5 т. Рекорд  ваги африканського слона становить ні багато, ні мало 12.2 тони.

африканський слон

    Самці перевершують самок не тільки за вагою, але й за розміром бивнів, які, до речі, є причиною нещадного полювання на африканських слонів. У деяких самців вони можуть досягати 4 метрів. Відрізняється африканський слон і величезними вухами — приблизно в три рази більше ніж у індійського слона. Тварина ними користується як віялом, рятуючись від африканської спеки.

африканський слон

    Африканські слони, власне як і азіатські, вегетаріанці. Зважаючи на низьку калорійність рослинної їжі, тварини витрачають на харчування приблизно 70-75% часу. А ось на відпочинок вони тратять не більше 15% свого життя (порівняйте з людиною, яка витрачає на сон більше 30%). До того ж африканські слони сплять стоячи, опершись один на одного.

африканський слон

    Ще є у африканських слонів здатність не зрозуміла до теперішнього часу — почуття близької смерті. Відчуваючи її наближення, африканські слони йдуть зі стада і йдуть на «кладовище», яке зазвичай дуже не просто знайти.

    В даний час африканські слони занесені в Міжнародну Червону книгу. Навіть не можу собі уявити Африку без цих гігантів. Я сподіваюся, друзі, ви також підтримуєте мою думку  та необхідність охороняти цих дивовижних тварин.

    Невелике відео про африканських слонів доповнить мою розповідь

   Пам’ятайте, тварини — творіння Божі!



        Рубрика: Хоботні       Запис має мітки: , ,

Попередній пост:     ←
Наступний пост:    

Від автора

Я люблю тварин вже тільки за те, що вони не здатні на зраду

Залишити свій коментарій

Яндекс.Метрика

2015 © Тварини · Войти · Працює на WordPress

Goodwin